plen-senat-senatoriPlenul Senatului a adoptat, în şedinţa de marţi, proiectul legislativ de admitere a ordonanţei care dă competenţe autorităţilor publice locale în a lua decizii cu privire la reducerea valorilor impozabile, a impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2013.

Ordonanţa 1/2013 îşi propune, prin derogare de la prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, să ofere posibilitatea autorităţilor locale de a decide, în funcţie de condiţiile locale, pentru anul în curs, asupra reducerilor de taxe şi impozite, „cel mult până la nivelurile prevăzute de hotărârile autorităţilor administraţiei publice locale respective, adoptate de către acestea pentru anul 2012”.

Potrivit textului ordonanţei, hotărârile autorităţilor locale pot fi adoptate în termen de cel mult 20 de zile de la intrarea în vigoare a acesteia. „Sumele achitate de contribuabili, peste nivelurile impozitelor şi taxelor locale aprobate prin hotărâri ale autorităţilor deliberative, se compensează cu obligaţii de plată către bugetele locale, cu termene de plată viitoare sau se restituie la cererea contribuabililor”, mai prevede ordonanţa.

Legea, care are un caracter ordinar, a fost adoptată cu 98 de voturi „pentru” şi nouă „împotrivă”. Senatul a dezbătut proiectul de lege în calitate de primă Cameră sesizată.

 

AGERPRES

Lasa comentariu