Preşedintele Traian Băsescu a subliniat joi, 30 mai, că România are o capacitate administrativă redusă, fapt ce face ca ţara noastră să nu poată valorifica fondurile europene pe care le are la dispoziţie.

traian basescu

„Nu mai puţin decât în alte dăţi, avem prea puţină capacitate administrativă pentru a valorifica fondurile pe care le avem la dispoziţie de la Uniunea Europeană. V-o spun, este o cifră puţin vehiculată: dacă România nu reuşeşte să obţină ‘n + 3’ – şi eu sper că vom reuşi să obţinem ‘n + 3’, deja a trecut de comisie solicitarea pe care am avut-o când s-a discutat bugetul, extinderea cu încă un an a perioadei de utilizare a banilor pentru acest exerciţiu bugetar -, România are anul acesta la dispoziţie 6,5 miliarde de euro de la Uniunea Europeană, din taxele cetăţenilor europeni. Nu este o problemă a acestui moment, este o problemă care vine din trecut, din 2007 încoace. Capacitatea administrativă redusă face ca România să nu valorifice şansa uriaşă de a primi bani gratuiţi”, a menţionat Traian Băsescu, la evenimentul „Zece ani de companii italiene în România”, organizat de Confindustria România.

Şeful statului a precizat că în agricultură fondurile europene se cheltuiesc „aproape în grafic”, dar pe domeniile care vizează modernizarea directă a României, prin infrastructuri, mediu, autostrăzi, căi ferate, ţara noastră are o capacitate administrativă redusă.

„Lucru pe care trebuie să îl corectăm cât de repede se poate, şi nu ezit să vă spun, inclusiv cu asistenţa şi sprijinul dumneavoastră”, a completat preşedintele.

AGERPRES

Lasa comentariu