Brăila, 22 ian /Agerpres/ braila-turnul-de-apa– Castelul de Apă din Brăila, monument istoric construit în 1912, care a alimentat cu apă în vremea în care era funcţional jumătate din populaţia municipiului, va fi reabilitat cu fonduri rămase din economiile făcute într-un proiect european şi este primul pe lista suplimentară transmisă la Ministerul Dezvoltării, după cum a anunţat primarul de Brăila, Aurel Simionescu.

„Castelul de Apă este propus pentru finanţare pe plus, pe Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. Este vorba despre sumele care au rămas drept urmare a licitaţiilor care au fost sub plafonul despre care am vorbit. A fost transmis primul pe lista suplimentară la Ministerul Dezvoltării. Este o procedură pe care o vom vedea în momentul în care primeşte finanţare, apoi va fi organizată şi o licitaţie”, a declarat Simionescu.

Castelul de Apă a fost construit în 1912, iar în 1978 a fost cedat cooperativei Consumcoop, pentru reamenajare şi transformare în obiectiv de alimentaţie publică, fiind amenajat aici un bar rotitor şi o cofetărie, de unde se putea admira panorama Brăilei.

În 1996, Castelul de Apă a ajuns în proprietatea omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu. După mai bine de zece ani de litigii, timp în care s-a derulat procesul, clădirea a revenit în proprietatea publică a Primăriei Brăila, ca urmare a hotărârii definitive şi irevocabile dată de instanţa de judecată.

AGERPRES

Lasa comentariu