În zilele de 14 şi 15 iunie a.c. va avea loc la Bucureşti conferinţa de închidere a proiectului „Îmbunătăţirea cunoştinţelor membrilor Reţelelor Naţionale Judiciare în materie civilă şi comercială din statele membre ale Uniunii Europene în domeniul noilor regulamente UE”, proiect implementat de către Ministerul Justiţiei în calitate de coordonator, în parteneriat cu Fundaţia Germană pentru Cooperare Juridică Internaţională (IRZ).

La eveniment sunt invitaţi să participe experţi străini, magistraţi români, membri ai Reţelei Judiciare Române de Cooperare în materie civilă şi comercială, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei.

Proiectul a avut drept obiectiv îmbunătăţirea contactelor, a schimbului de informaţii şi a cunoştinţelor practicienilor din statele membre partenere (judecători, membri ai reţelelor naţionale de cooperare judiciară în materie civilă şi comercială, reprezentanţi ai ministerelor de justiţie etc.) în ceea ce priveşte instrumentele comunitare de ultimă generaţie în materie civilă şi comercială.

În acest sens, au fost organizate o conferinţă şi patru sesiuni de formare profesională adresate magistraţilor români cu competenţe în domeniul cooperării judiciare, printre aceştia numărându-se şi membrii Reţelei Judiciare române de cooperare în materie civilă şi comercială, precum şi reprezentanţii Ministerului Justiţiei, care au beneficiat de participarea unor experţi renumiţi la nivel internaţional. De asemenea, a fost elaborat un ghid ce cuprinde informaţii utile şi relevante referitoare la instrumentele juridice existente la nivelul UE şi dezbătute în cadrul sesiunilor de formare profesională organizate în cadrul proiectului.

Agenda conferinţei include prezentarea rezultatelor proiectului, precum şi a ghidului anterior menţionat.

Evenimentul se va desfăşura în Bucureşti, la hotelul „Rin Central”, cu începere de la ora 09.30.

Lasa comentariu