Primaria-piatra-neamt

sursa imaginii: ziarpiatraneamt.ro

Conducerea Primăriei Piatra Neamţ dezminte informaţiile care au apărut în cutiile poştale ale locuitorilor potrivit cărora contribuabilii nu îşi pot plăti taxele şi impozitele locale dacă nu au locuinţa asigurată împotriva dezastrelor naturale.”Plata impozitelor şi taxelor locale conform prevederilor legislaţiei fiscale nu este condiţionată de asigurarea locuinţelor împotriva dezastrelor naturale prin încheierea de poliţe de asigurare obligatorii sau facultative. Persoanele fizice sau juridice pot achita impozitele şi taxele locale indiferent dacă au sau nu încheiată o poliţă de asigurare a locuinţelor”, se arată într-un comunicat remis marţi.

În prezent, Direcţia de Taxe şi Impozite a Municipiului Piatra Neamţ se află în faza de înştiinţare a persoanelor fizice şi juridice care au în proprietate construcţii cu destinaţia de locuinţă despre obligativitatea încheierii acestor poliţe de asigurare, urmând ca la finalizarea procedurii de înştiinţare să aplice dispoziţiile legale privind constatarea şi aplicarea sancţiunilor prevăzute de art. 30 din Legea nr. 260 din 2008.

„În conformitate cu prevederile art. 3 alin 1 din Legea nr. 260 din 2008 republicată, privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, persoanele fizice şi juridice sunt obligate să îşi asigure împotriva dezastrelor naturale, toate construcţiile cu destinaţia de locuinţă din mediul urban sau rural, aflate în proprietatea acestora şi înregistrate în evidenţele organelor fiscale”, a precizat, în comunicatul de presă, conducerea Primăriei Piatra Neamţ.

Pentru plata cu anticipaţie până pe 21 martie a impozitului pe clădire, teren sau mijloace de transport datorat pentru întregul an de către persoane fizice şi juridice, Direcţia de Taxe şi Impozite acordă o bonificaţie de 10%.

 

AGERPRES

Lasa comentariu