Consiliul Judeţean Sibiu va fi condus începând de joi, 21 iunie, de un preşedinte social-democrat, deputatul Ioan Cindrea, proaspăt ales în funcţie, de un vicepreşedinte liberal, fostul senator Nicolae Neagu, şi posibil un vicepreşedinte de la Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), chiar fostul preşedinte al CJ Martin Bottesch, a declarat marţi, 19 iunie, după depunerea jurământului, preşedintele CJ, Ioan Cindrea.

„Suntem pe drumul cel bun. Este posibil (o înţelegere USL-FDGR – n.r.). Nu avem nimic de împărţit (Cindrea şi Bottesch – n.r.), avem o dorinţă de a crea o echipă la nivelul CJ, la nivelul consilierilor şi a comisiilor de specialitate. Din cadrul USL, vom avea un vicepreşedinte de la PNL. În cursul zilei de astăzi şi de mâine (marţi şi miercuri – n.r.), vom definitiva structura pe comisii şi vom şti exact cine va fi vicepreşedintele CJ. Au fost discuţii. Este foarte posibil să fie ales domnul Neagu. Din ce ştiu este varianta PNL. Vom discuta şi despre varianta FDGR”, a spus Cindrea. Acesta a confirmat că negociază cu Forumul condus de primarul Sibiului, Klaus Iohannis, pentru a avea o majoritate în CJ Sibiu.
„Ne-am întâlnit, am discutat, cred că suntem pe drumul cel bun şi vom respecta voinţa electoratului din judeţul Sibiu. Vom forma o echipă care să poată lucra la nivelul CJ, iar, dacă vă interesează vicepreşedinţii, ţin tare mult ca aceştia să fie profesionişti. Negocierile vor continua”, a precizat noul preşedinte al CJ Sibiu. Ioan Cindrea urmează să stabilească vicepreşedinţii CJ joi, 21 iunie, în timpul primei şedinţe a noului Consiliu.
Noul preşedinte al CJ Sibiu a promis că va continua proiectele mari începute în ultimii opt ani de Martin Bottesch şi FDGR.
„Aş vrea în acest moment solemn să mulţumesc tuturor cetăţenilor din judeţul Sibiu, care mi-au dat votul şi încrederea, dar în acelaşi timp vreau să îi asigur şi pe cei care nu m-au votat că singura noastră dorinţă este de a face ceea ce trebuie pentru judeţul Sibiu, să asigurăm acea creştere economică, bunăstare a tuturor cetăţenilor. Cel mai important gând al meu este să nu îi dezamăgim prin ceea ce facem. Categoric da, voi continua proiectele cele mai mari”, a anunţat Cindrea.
Surse din interiorul USL susţin că la Sibiu se va încheia o înţelegere între FDGR, condus de primarul Klaus Iohannis, şi USL-ul condus de Ioan Cindrea, noul preşedinte al CJ Sibiu. Voturile celor 13 consilieri USL şi cele ale celor nouă ai FDGR i-ar asigura lui Cindrea o majoritate de 69,49%, însă pentru aceasta este de aşteptat ca FDGR să pretindă un post de consilier judeţean. Deşi are doar şase consilieri locali, USL nu poate emite în prezent pretenţia de a avea un viceprimar propriu la Primăria Sibiu, unde Iohannis poate conduce cu doi viceprimari FDGR, având 15 consilieri proprii, de la Forum. Dacă USL şi FDGR se înţeleg la CJ, atunci USL poate pretinde un post de viceprimar la CL Sibiu. Iohannis a anunţat deja că este dispus să negocieze cu oricine, dar nu doreşte încheierea vreunui protocol cu niciun partid politic.

Sursa. AGERPRES

Lasa comentariu