Cei 31 de consilieri locali ai sectorului 3, validaţi în urma alegerilor locale din 10 iunie, s-au reunit marţi, 19 iunie, în prima lor şedinţă de constituire a Consiliului local. Şedinţa a început în prezenţa prefectului Capitalei, Georgeta Gavrilă, care a şi deschis lucrările şedinţei Consiliului local, urând succes noilor aleşi în mandatul 2012-2016. Pe ordinea de zi a şedinţei au figurat şapte puncte, printre care declararea Consiliului local ca legal constituit, alegerea preşedintelui de şedinţă a Consiliului local, ceremonia de depunere a jurământului de către primar şi consilierii locali şi alegerea viceprimarului. După ce primarul Robert Negoiţă a depus jurământul de credinţă în faţa consilierilor locali şi a câtorva zeci de simpatizanţi, prefectul Capitalei l-a învestit în funcţie.

Primarul Robert Negoiţă a declarat că acest moment este foarte important pentru el. „Sunt plin de energie, am chef de treabă împreună cu oamenii din sectorul 3 şi cu cei din Primăria sectorului 3. În  primul rând, vreau să fac puţină curăţenie pe holurile primăriei, pentru că văd pe aici dosare aruncate pe holuri”, a afirmat Robert Negoiţă. Noul edil al sectorului 3 a mai spus că de mâine va fi în oraş, pe străzi, pentru a observa ce nu este în regulă.

„Mie îmi plac şantierele şi vom construi foarte mult în sectorul 3”, a spus primarul. Întrebat dacă va face un control asupra activităţii administrative de până în prezent, Robert Negoiţă a spus că nu are această atribuţie, controalele urmând să le facă instituţiile abilitate. „Voi solicita şi eu un control Curţii de Conturi pentru a constata ce s-a realizat până acum. Mă voi ocupa de transparenţa contractelor pentru ca raporturile dintre mine şi cetăţeni să fie în regulă. Vor exista schimbări la nivelul unor direcţii, dar nu pot să spun mai multe astăzi”, a afirmat Negoiţă. Vicepreşedintele PSD, Ecaterina Andronescu, a venit să îl felicite personal pe primarul ales şi i-a urat succes în noul mandat.

Robert Negoiţă a adăugat că va face un tablou cu zece puncte din programul campaniei electorale, pe care îl va afişa în holul primăriei. Primele trei probleme pe care vrea să le rezolve vor fi reabilitarea termică, câinii fără stăpân şi taxa zero pentru gunoi. Viceprimar al sectorului 3 a fost ales Cristian Andrei Tudorache, din partea grupului USL, care a primit 25 de voturi din partea consilierilor locali. El a declarat că va face tot ce îi stă în putere ca „lucrurile în sectorul 3 să revină la normalitate”. Tudorache a spus că nu intenţionează să facă o scenă politică din Consiliul local al sectorului 3. Fostul primar Liviu Negoiţă, ales pe lista consilierilor locali PDL, şi-a depus demisia din acest post şi nu a participat la şedinţa de constituire.

 Sursa: AGERPRES

Lasa comentariu