spital cf constantaPreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat, luni, că administraţia judeţeană vrea să preia în administrare Spitalul Clinic Căi Ferate, de la Ministerul Sănătăţii, în cazul în care ministrul Eugen Nicolăescu ar dori să facă transferul respectiv şi apoi să-l transforme într-un spital materno-infantil.

„Ştiu că există intenţia Ministerului Transporturilor ca aceste spitale să fie date la Ministerul Sănătăţii. Dacă ni se vor oferi să le preluăm şi vom avea şi sursa de finanţare ca să funcţioneze şi să le modernizăm, le vom lua. (…) Dar să vedem dacă vor să ni le dea, că am înţeles că domnul Nicolăescu vrea să le ia”, a precizat Constantinescu la finalul unei şedinţe a CJ.

Potrivit acestuia, Consiliul Judeţean va prelua Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa dacă i se va asigura finanţarea de care este nevoie pentru modernizarea unităţii medicale şi transformarea ei într-un spital materno-infantil.

„Ştiu că am promis, şi mă ţin de cuvânt, să facem un spital materno-infantil pentru mămici şi copii. Am putea să facem Spitalul CF spital materno-infantil. (…) Dacă avem finanţarea asigurată, sigur că o să-l preluăm fără niciun fel de probleme şi o să-l modernizăm. Fie că parţial cu bani de la asigurări, parţial cu bani de la guvern, parţial cu bani din împrumut, îl vom lua pentru că este nevoie în judeţul Constanţa şi în Dobrogea de un spital materno-infantil. (…) Aşa cum reuşim să ne descurcăm cu Spitalul Judeţean Constanţa, vom reuşi şi acolo”, a declarat preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

 

AGERPRES

Lasa comentariu