În perioada 18-22 iunie, se desfăşoară „Săptămâna Energiei Durabile în Uniunea Europeană – Moineşti, 2012″. Manifestarea este organizată de Primăria Municipiului Moineşti, prin compartimentul Protecţia Mediului şi partenerii. Evenimentul are ca scop promovarea ideii de economisire a resurselor energetice şi utilizarea „energiei verzi”.

Astfel, pe tot parcursul acestei săptămâni, vor avea loc acţiuni precum concursuri tematice de desene pe asfalt, cunoştinţe generale, competiţii sportive de mers pe bicicletă, role, jocuri cu mingea, expoziţii pe temă, dezbateri, colectare de deşeuri luminoase etc.

Activităţile derulate în cadrul „Săptămânii Energiei Durabile” au debutat luni, 18 iunie, cu un concurs de biciclete şi o expoziţie pe temă, la care au participat elevii Grădiniţei „Cheiţa de Aur” – Şcoala „Tristan Tzara” şi ai Colegiului „Grigore Cobălcescu”. Intre orele 19.30 – 22.00 s-a întrerupt iluminatul public în Parcul Central din municipiu.

Calendarul acţiunilor poate fi consultat de cei care doresc sa ia parte la acestea pe www.moinesti.ro, site-ul oficial al autorităţii publice locale Moineşti. Aceasta este, de altfel, membră a Asociaţiei „Oraşe Energie România”, partener în organizarea „Săptămânii Energiei Durabile”.

Sursa: administratie.ro

Lasa comentariu