Primăria Turnu-Severin şi-a dat acordul la sfârşitul săptămânii trecute pentru preluarea unui teren în suprafaţă de 4,9 hectare, care aparţine Poliţiei de Frontieră Mehedinţi. Viitoarea destinație: amenajarea unui cimitir.
Până aici, nimic în neregulă: nimeni nu contestă că locurile de veci sunt o mare problemă pentru municipalitate. Amândoi viceprimarii USL au făcut declarații în acest sens, în timp ce primarul PDL nu a spus absolut nimic.
Viceprimarul PSD, Marius Screciu, declara pentru un post local de televiziune: „Era obligatorie preluarea unui teren pentru un nou cimitir. Celelalte două sunt aproape de capacitatea maximă. Sunt nişte paşi de urmat, terenul încercăm să-l preluăm prin hotărâre de guvern de la Poliţia de Frontieră pentru primărie; noi ne-am dat acordul că vrem să-l preluăm”.

„Astăzi, municipalitatea şi-a dat acordul de principiu pentru construirea în viitor a unui cimitir ortodox în aceea zonă. E o procedură mai complicată, administrativă. Urmează ca, în conformitate cu legea, să existe o hotărâre de guvern” – a spus Daniel Cârjan (PNL), celălalt viceprimar al Severinului.
Consilierii PDL s-au grăbit să se opună, apelând la cetățenii din zonă, care și-au exprimat nemulțumirile în ziarul opoziției.
Convinși de efectul electoral al acestei hotărâri, consilierii opoziției au trecut cu vederea faptul ca aceeași oameni, în numele cărora pretind că acționează, așteaptă de 3 ani realizarea rețelei de canalizare și apă din zonă, adică din perioada cînd majoritatea in Consiliul Local era asigurată chiar de ei.
„Este aberant, ciudat. Cum să facă cimitir lângă noi? Avem copii mici, să auzim înmormântările în fiecare sâmbătă şi duminică, marţi, miercuri, joi, vineri. O să-i dăm în judecată. Plus că distanţa este absurd de mică, de numai 15 metri până în gardul cimitirului. Apă, canal când aduc? Au zis că vin de trei ani cu ele! Vecinul meu nu se poate muta, că nu are apă şi canal”, declară un locuitor din zonă.
Adevărata miză este cea imobiliară: terenul cu pricina este situat în imediata apropiere a unui hypermarket, în noua zonă rezidențială, unde se construiește intens de 2-3 ani.
Până la amenajarea cimitirului vor mai fi de trecut câțiva pași: pe teren sunt amplasate nişte staţii de transmisiuni ale Ministerului Apărării Naţionale. Pentru ca terenul să intre în proprietatea Primăriei, MApN ar trebui să-și dea acordul pentru mutarea acestor staţii, ceea ce pare greu de crezut.

Mai mult decât atât, Ministerul de Interne şi-a exprimat intenţia de a amenaja pe acest teren un helioport, care să deservească unităţii operative ale MAI şi MapN, în zona de sud-vest a ţării şi unei unităţi SMURD.

Comment

 1. boanches ion spune:

  SESIZARE FAPTE DE CORUPTIE

  Va aducem la cunostinta urmatoarele fapte de natura penala savarsite de demnitarul public, D.na Cristea Elena,
  Primar al Comunei Perieti din Jud. Ialomita.
  La momentul actual, institutia Comuna Perieti, beneficiaza de servicii de telecomunicatii oferite de operatorul S.C. VODAFONE ROMANAIA S.A.,
  in baza unui contract ce va expira in anul 2014.
  Doamna primar care dealtfel face legea in zona fiind subiectul a multor conflicte locale asa cum rezulta din articolele publicate in mass-media,
  pentru interesul personal a solicitat in mod expres foloase necuvenite, bunuri materiale, precum un Televizor LED FULL HD de ultima generatie, laptop si telefoane smartphone,
  pentru a renunta la contractul in derulare cu S.C. VODAFONE ROMANIA S.A. si a adera la serviciile companiei S.C. COSMOTE R.M.T. S.A.
  prin intermediul partenerului Cosmote prin contractul semnat in data de 26.11.2012.
  Mentionez ca in urma portarii numerelor din Vodafone in Cosmote, contractul cu Vodafone se va rezilia automat, generand costurii de incetare contract de aproximativ 40.000 RON, ce
  se vor factura institutiei Comuna Perieti de catre Vodafone.
  Doamna primar Cristea Elena, in lacomia dumneaiei de a pretinde mita pentru semnarea acestui contract, prejudiciaza cu buna stiinta institutia ce va trebui sa achite facturile de sute de milioane cu taxe de reziliere facturate de Vodafone.
  Intrucat in aceste zile partenerul Cosmote urmeaza sa transmita prin firma de curierat la care societatea are contract, ori personal prin agentul de vanzaria bunurilor solicitate drept mita, la domiciliul d.nei primar.
  Va rog sa investigati cu celeritate, situatia acestui caz de coruptie si de prejudiciere a institutiilor statului.
  Va multumesc!

Lasa comentariu