Tribunalul Prahova l-a validat, marţi, 19 iunie, pe social-democratul Mircea Cosma în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, acesta aflându-se la al treilea mandat de şef al administraţiei judeţene.
Cosma este şi preşedinte al PSD Prahova şi copreşedinte al USL în judeţ. Acesta a fost reales în funcţie cu 197.541 voturi valabil exprimate (47,66%), pe locul secund clasându-se democrat-liberalul Adrian Dobre, care a obţinut 141.976 voturi (34,25%). De asemenea, la nivelul judeţului Prahova au mai fost validaţi până acum şi câţiva zeci de primari din totalul de 104, printre ei neaflându-se însă şi cel al municipiului Ploieşti.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Ploieşti, Mădălina Fluturaş, instanţa a decis ca joi, 21 iunie, să fie validat social-democratului Iulian Bădescu în funcţia de primar al Ploieştiului deoarece la şedinţa de luni nu s-a putut face dovada publicării în Monitorul Oficial a rezultatelor alegerilor din data de 10 iunie. Bădescu a câştigat funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ cu 49.696 de voturi valabil exprimate, în defavoarea democrat-liberalului Andrei Volosevici, primarul din ultimii patru ani al Ploieştiului, care a întrunit 48.054 de voturi valabil exprimate. Conform portalului instanţelor de judecată, ultimele şedinţe de validare a mandatelor de primari din Prahova sunt programate marţi, 26 iunie.

Sursa: AGERPRES

Lasa comentariu