Reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est şi cei ai Primăriei Iaşi au semnat, miercuri, 20 iunie, contractul derulat cu fonduri europene privind managementul traficului în municipiul reşedinţă de judeţ.
Contractul a fost semnat în Sala Mare a Primăriei, în prezenţa directorului Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, Constantin Apostol, şi a primarului Gheorghe Nichita. Proiectul în valoare de 90 de milioane de lei vizează semaforizarea inteligentă a intersecţiilor, supravegherea video a acestora, precum şi înfiinţarea unui centru de comandă care să înregistreze valorile de trafic în vederea decongestionării arterelor aglomerate.
Procedurile de achiziţie vor dura trei luni, iar implementarea proiectului 24 de luni.

„Prin realizarea proiectului se va contribui la fluidizarea traficului rutier şi pietonal, precum şi la reducerea numărului de accidente şi ambuteiaje, dar şi la scăderea poluării datorate staţionării prelungite a vehiculelor la traversarea intersecţiilor. În acest mod, vom asista la creşterea calităţii vieţii prin îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie şi a siguranţei circulaţiei auto şi pietonale, precum şi crearea de noi locuri de muncă prin realizarea unui centru de comandă şi control al traficului. Proiectul va contribui la ameliorarea aspectului estetic al spaţiului public urban prin montarea îngropată a cablului de comunicare din fibră optică şi dezafectarea cablurilor aeriene existente”, a spus primarul Gheorghe Nichita.

Sursa: AGERPRES

Lasa comentariu