Noul preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, social-democratul Nicolae Bacalbaşa, a depus, miercuri, 20 iunie, la Tribunalul Galaţi jurământul de învestire în funcţie.
Potrivit protocolului, preşedintele Tribunalului Galaţi, Carmen Sandu, a prezentat sentinţa civilă prin care Nicolae Bacalbaşa a fost validat în funcţia de preşedinte al CJ Galaţi, după care acesta a depus jurământul de învestire în prezenţa prefectului Emanoil Cătălin Bocăneanu şi a colegilor din USL.

„Constituirea USL a fost aproape un act dumnezeiesc care a redresat o ţară aflată pe marginea prăpastiei. Am să fac tot ceea ce depinde de mine ca oamenii să trăiască mai bine, mai demn şi mai drept”, a declarat Nicolae Bacalbaşa, după depunerea jurământului. Vineri este programată şedinţa de constituire a Consiliului Judeţului Galaţi.

Nicolae Bacalbaşa, candidat din partea PSD în cadrul USL, a obţinut 152.996 voturi, 58,3%, fiind urmat de fostul preşedinte al CJ Galaţi, Eugen Chebac, candidat UNPR în Alianţa Pentru Progres (PDL+UNPR), cu 57.442 de voturi, 21,9%.
În CJ Galaţi, din cele 34 de mandate de consilier judeţean, 22 au fost câştigate de USL, (12 – PSD, şapte – PNL şi patru – PC), opt mandate au fost câştigate de APP (cinci mandate PDL şi trei UNPR) şi patru PP-DD.
Din cei 34 de consilieri aleşi în urma voturilor din 10 iunie, 13 au făcut parte şi până acum din CJ Galaţi, fie ca preşedinte, vicepreşedinţi sau consilieri judeţeni.

Nicolae Bacalbaşa are 68 de ani, este căsătorit şi a deţinut trei mandate consecutive de consilier judeţean. Medic, şef al Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei” şi purtător de cuvânt al acestuia, profesor universitar, scriitor şi, mai nou, prezent în emisiunile televizate de divertisment, Nicolae Bacalbaşa este o imagine des întâlnită şi recunoscută de gălăţeni.

Sursa: AGERPRES

Lasa comentariu