Cele mai bine de 150 de ONG-uri ce au participat la ONGFest – Târgul Economiei Sociale şi-au întâmpinat vizitatorii în parcul Tineretului, în apropierea intrării din Bd. Gh. Şincai. Au arătat trecătorilor ce pot face face pentru ei, şi-au prezentat intenţiile de mai bine prin proiectele, serviciile şi produsele pe care le pun la dispoziţie în cadrul festivalului organizaţiilor neguvernamentale. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile şi a dorit să promoveze organizaţiile neguvernamentale în faţa publicului larg.

ong-uri
În cea de-a treia zi a festivalului, vizitatorii parcului, au fost aşteptaţi cu noi evenimente şi surprize, pentru toate vârstele. S-au găsit articole „hand made” şi bijuterii personalizate, ateliere de dans sincron, origami şi cântat la chitară, pictură pe faţă, jocuri cu baloane şi multe altele. Spectacole de muzică şi dans, percuţie pe ritmuri braziliene, haiduci reinventaţi, tradiţii prahivene şi show-uri acustice s-au desfăşurat de dimineaţă până seara pe scena de la intrarea din parc.

Organizaţiile prezente reprezintă domenii diverse de activitate, cum sunt economie socială, protecţia copilului, persoane cu dizabilităţi, protecţia mediului, educaţie nonformală şi tineret, cultură şi promovarea valorilor tradiţionale, dar şi a minorităţilor culturale, iar lista nu se opreşte aici.

Bucureştenii au fost invitaţi la dezbatere, în corturi special amenajate, pe teme cum sunt: schimbarea climatică, jocul la copiii cu autism, angajarea persoanelor cu dizabilităţi şi comunicarea asertivă.

În încheiere, au concertat trupele Ad Hoc, începând cu ora 18.30 şi Les Elephants Bizzares, începând cu ora 19.30.

ONGFest a fost la cea de-a patra ediţie şi s-a desfăşurat între 17 şi 19 mai. La eveniment au fost aşteptaţi toţi cei care sunt implicaţi în activităţi de voluntariat sau care doresc să se implice şi toţi cei care doresc să afle mai multe despre ce sunt şi ce fac organizaţiile neguvernamentale.

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) este o organizaţie neguvernamentală, independentă, înfiinţată în anul 1994, în cadrul unei iniţiative a Comisiei Europene. În cei peste 15 ani de activitate, FDSC a acumulat o vastă experienţă în gestionarea şi alocarea fondurilor către organizaţii neguvernamentale – peste 1700 de proiecte finanţate, cu un buget total de peste 70 de milioane de euro. Uniunea Europeană (programele Phare adresate societăţii civile), Banca Mondială, Charity Know How, USAID, Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European (Fondul ONG 2004 – 2009), Confederaţia Eleveţiană (Programul de Cooperare Elevetiano-Român) sunt câţiva dintre donatorii pentru care FDSC a realizat managementul programelor de finanţare derulate în România.

ONGFest este unul dintre cele mai importante şi de amploare evenimente de exterior ale societăţii civile româneşti, ce promovează organizaţiile neguvernamentale către publicul larg. Susţine comportamentul filantropic şi voluntar, participarea publică şi orice alte forme de implicare ale oamenilor în proiectele organizaţiilor.

AGERPRES

Lasa comentariu