sursa imaginii: bestfm.ro

sursa imaginii: bestfm.ro

O comisie formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova şi al Consiliului Judeţean Prahova face verificări la Spitalul de Pediatrie Ploieşti după ce un părinte a filmat gândaci într-una dintre băile unităţii sanitare şi a dat filmarea presei.

Managerul Spitalului de Pediatrie Ploieşti, Oresta Vasile, a declarat, marţi, pentru AGERPRES că nu poate contesta prezenţa gândacilor în baia unităţii sanitare însă incidentul a fost izolat în condiţiile în care în ziua respectivă operatorul de apă potabilă oprise pentru o perioadă furnizarea utilităţilor.

„Nu pot să spun că nu au fost gândaci. Este clar că au fost din moment ce au fost filmaţi, însă trebuie înţeles că a fost vorba despre un incident izolat. Filmarea respectivă a fost făcută sâmbătă, zi în care operatorul de apă a oprit furnizarea apei potabile timp de o oră şi jumătare. În aceste condiţii este foarte probabil ca acei gândaci să fi venit pe conducta de canalizare”, a declarat Oresta Vasile.

De asemenea, aceasta a precizat că unitatea sanitară are contract cu o firmă care efectuează în mod constat dezinsecţii, fiind folosite două substanţe. Una dintre acestea poate fi folosită în prezenţa pacienţilor dar nu este foarte eficientă, iar cealaltă, care se dovedeşte a fi extrem de eficientă, poate fi utilizată doar dacă pacienţii sunt evacuaţi timp de două ore.

„În ultima vreme, secţia a fost supraaglomerată şi nu ne permitem să scoatem copiii în stradă pentru a face dezinsecţie cu acesta a doua substanţă. Subliniez că ceea ce s-a întâmplat este doar un incident izolat”, a adăugat managerul Spitalului de Pediatrie Ploieşti.

Unitatea sanitară se află în administrarea Consiliului Judeţean Prahova, alături de Spitalul Judeţean Prahova şi de Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Ploieşti.

 

AGERPRES

Lasa comentariu