Prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga, a declarat marţi, 19 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă, că va organiza în cel mai scurt timp o întâlnire la care să participe fermieri vasluieni şi mari producători agricoli din zonă, pe de o parte, şi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, în vederea rezolvării problemelor cu care fermierii se confruntă.

„Am aflat despre distrugerea unor culturi din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi este necesară declararea unor zone ca fiind calamitate, în vederea acordării unui sprijin financiar pentru cei afectaţi. Vom organiza în cel mai scurt timp o masă rotundă la care să participe reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, fiindcă problemele agricultorilor sunt numeroase, fiind necesare chiar unele schimbări legislative”, a precizat prefectul Radu Renga. Acesta a mai subliniat că o problemă care tinde să se generalizeze este legată de moştenitorii terenurilor agricole din judeţ, care nu au făcut la timp succesiunile, fapt ce duce la imposibilitatea încasării subvenţiilor de către noii proprietari.

„Mare parte dintre cei puşi în posesie imediat după 1989 au decedat, iar moştenitorii acestora, cei care lucrează, de fapt, terenurile agricole, nu au făcut la timp succesiunile şi nu pot primi subvenţiile pentru respectivele suprafeţe agricole. Este o problemă care pare neimportantă, dar fenomenul se extinde. Vom merge prin comune, vom avea întâlniri cu notari, cu reprezentanţi ai administraţiilor locale pentru remedierea situaţiei”, a mai spus Radu Renga.

Sursa: AGERPRES

Lasa comentariu