Primăria municipiului Sighişoara a reuşit accesarea unei finanţări în valoare de 1,87 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional, prin care va înfiinţa un Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică, precizează un comunicat de presă al municipalităţii.

Potrivit documentului remis marţi, 19 iunie, obiectivul general al proiectului îl reprezintă promovarea Sighişoarei ca valoare istorică, arhitectonică şi culturală, pe plan naţional şi internaţional, în scopul creşterii potenţialului său ca destinaţie turistică. Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Sighişoara va funcţiona la parterul Sălii „Ciprian Porumbescu” şi va dispune de toate echipamente necesare activităţilor de marketing şi promovare, precum şi de personal calificat. În cadrul centrului vor funcţiona un birou pentru informarea turiştilor, două birouri pentru personalul centrului, o sală de conferinţe (unde personalul centrului va organiza diverse evenimente turistice), precum şi o sală pentru organizarea de expoziţii şi realizarea de prezentări.

„Valorizarea patrimoniului existent prin introducerea Sighişoarei în circuitul turistic general se poate realiza prin materiale de promovare multilingve şi prin publicaţii pe diferite teme care să fie distribuite gratuit vizitatorilor. De asemenea, se pot organiza evenimente având ca scop promovarea turismului (târguri, expoziţii etc.). Vom folosi şi promovarea online (crearea unui site propriu, parteneriate cu alte site-uri de promovare turistică, cu site-urile operatorilor din domeniul turismului din Sighişoara şi zona adiacentă). Înscrierea Centrului de Informare şi Promovare Turistică în anumite ghiduri turistice naţionale şi internaţionale va contribui la includerea Sighişoarei în circuitul turistic general”, se arată în comunicatul Primăriei Sighişoara. Contractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru Autoritatea de Management a POR 2007-2013 şi reprezentanţii administraţiei municipiului Sighişoara.

Valoarea totală a proiectului este de 1,86 milioane de lei, din care 1,51 milioane de lei reprezintă valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA). Din această sumă, 1,28 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile, acordate din FEDR, 196.356 de lei – valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional şi 30.208 lei – cofinanţare eligibilă a beneficiarului, mai relevă sursa citată.

Sursa: AGERPRES

Lasa comentariu