Sorin Oprescu a fost învestit miercuri, 20 iunie, în funcţia de primar general al Capitalei şi a depus jurământul pentru cel de-al doilea mandat în faţa noului Consiliu General al Municipiului Bucureşti.

„Am ţinut să fie aici oameni pe care îi respect, oameni care au potenţialul de a sprijini acest oraş prin funcţiile şi prin caracterul lor. Mă refer la toţi cei care au fost aleşi în Consiliu şi sunt convins că de data aceasta lucrurile vor intra în normalitate”, a subliniat Oprescu, în discursul său. Acesta s-a declarat onorat de încrederea pe care i-au acordat-o bucureştenii, însă spune că acest lucru îl obligă să fie exigent.

„Dorinţele şi exigenţele bucureştenilor au devenit şi dorinţele şi exigenţele mele. Nemulţumirile, grijile şi frământările lor au devenit nemulţumirile, grijile şi frământările mele. Am înţeles că treaba mea ca primar este să rezolv lucruri, nu să creez noi probleme. Am căutat să trec peste momentele grele din Consiliu, din timpul mandatului trecut, am negociat şi am căutat soluţii, iar cu multă muncă şi seriozitate, dar mai ales cu dragoste şi devotament faţă de bucureşteni, am mers mai departe şi am terminat proiectele, reuşind să începem altele noi împreună cu oamenii din primărie”, a mai spus Oprescu.

Edilul este de părere că oamenii s-au săturat de lupte şi dispute politice, de politicieni care doar le-au promis de-a lungul timpului fără a realiza mare lucru.

„Toate acestea au înfrânat Bucureştiul, mai mult chiar, l-au întors în urmă cu câţiva ani. În fond locuitorii dintr-un bloc, de pe o stradă, dintr-un cartier sau sector nu sunt împărţiţi pe culori sau carnete de partid. Bucureştiul are de rezolvat grave şi complexe probleme, dar are de recuperat şi mulţi ani în care oraşul a fost prizonier în capcana incompetenţei, indolenţei, lăcomiei şi a unui tip de gândire pe timp scurt, mercantil şi meschin. Dispreţul şi ignorarea interesului public au sufocat prea mulţi ani, grav şi distructiv dezvoltarea şi modernizarea oraşului”, a susţinut Oprescu.

Sorin Oprescu a spus că timpul este limitat, iar Capitala are nevoie de un cadru de stabilitate şi continuitate. „Proiectele trebuie să continue, ele nu sunt proiecte politice, ci proiecte de care oraşul are nevoie şi mulţumesc din nou formaţiunilor politice care m-au sprijinit şi de la care am preluat o serie întreagă de idei având în mijlocul lor oameni cu experienţă şi devotament”, a mai spus Oprescu. În opinia sa, oraşul are nevoie de planificare, proiecte integrate şi viziune strategică prin implicarea profesioniştilor.

 

„Nimeni, oricât şi-ar dori, nu poate face nimic singur. Este nevoie ca toată comunitatea bucureşteană să acţioneze coerent, solidar, consensual şi constructiv, în aceeaşi direcţie şi scop, a interesului comun de dezvoltare şi modernizare a propriului oraş”, a punctat Oprescu.

În continuare, Sorin Oprescu le-a cerut consilierilor nou aleşi să i se alăture în acest efort de dezvoltare a Capitalei. „Cred că a sosit momentul să facem din Bucureşti o insulă de normalitate, un oraş puternic dezvoltat şi modern şi cred că toţi vom acţiona spre binele oraşului. Avem o misiune grea, dar extrem de onorantă, care implică multă muncă şi seriozitate. Trebuie să ne străduim ca în următorii patru ani să redăm speranţă bucureştenilor şi să nu pierdem încrederea lor”, a conchis Oprescu.

Sursa: AGERPRES

Lasa comentariu