sursa imaginii: adevarul.ro

sursa imaginii: adevarul.ro

Noul preşedinte al Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România (APSR), prefectul judeţului Tulcea, Lucian Simion, doreşte ca toate categoriile înalţilor funcţionari publici să fie reunite într-o singură formulă, pentru ca membrii acestora să fie mai bine reprezentaţi în discuţiile cu factorii de decizie.

APSR a fost înfiinţată în anul 2006, însă din cauza statutului care prevedea că, odată cu pierderea funcţiei de prefect sau subprefect, membrii erau excluşi din asociaţie, această structură de reprezentare nu a mai funcţionat.

„Anul acesta se va simţi mai mult decât în alţi ani nevoia unei organizări pe baze profesionale a acestei asociaţii. Vom fi obligaţi să dăm răspunsuri şi să sprijinim reorganizarea administrativ-teritorială a României”, a declarat pentru AGERPRES prefectul judeţului Tulcea, Lucian Simion.

Acesta a fost ales preşedinte al ASPR la finele săptămânii trecute, în timpul unei întâlniri desfăşurată la Sinaia în cadrul unui proiect derulat de ANFP în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, ASPR numărând în prezent 32 din cei 88 de posibili membri.

„În următoarea întâlnire, vrem să modificăm statutul ASPR şi să nu mai ajungem în situaţia în care asociaţia să nu mai poată fi condusă, iar foştii prefecţi sau subprefecţi să aibă posibilitatea de a opta pentru statutul de membru onorific şi să avem astfel posibilitatea de a folosi experienţa celor de dinainte şi nu numai”, a menţionat prefectul judeţului Tulcea, Lucian Simion.

Necesitatea structurării profesionale a înalţilor funcţionari publici a apărut şi în contextul în care există structuri în care sunt incluşi funcţionari publici definitivi, iar în instituţii publice există persoane angajate temporar.

„Le-am lansat secretarilor generali şi secretarilor generali adjuncţi o provocare şi sperăm să se organizeze şi ei. Şi în cazul lor, circa 80% din persoanele care ocupă această funcţie sunt în condiţii de provizorat. Avem ASPR, Colegiul Înalţilor Funcţionari Publici (înfiinţată la iniţiativa inspectorilor guvernamentali, nn) şi asociaţia secretarilor generali şi vom vedea dacă este nevoie de o federalizare a celor trei”, a precizat prefectul Lucian Simion.

Lucian Simion este în momentul de faţă şi vicepreşedintele Colegiului Înalţilor Funcţionari Publici, asociaţie care îi reprezintă pe înalţii funcţionari publici definitivi.

ANFP în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne a organizat la finele săptămânii trecute o întâlnire la Sinaia pentru profesionalizarea corpului funcţionarilor publici, reuniunea fiind inclusă într-un proiect finanţat cu circa 1 milion de euro de UE.

 

 

AGERPRES

Lasa comentariu